Што е запленето од Боки Тредичи

Парчиња брендирана облека, обувки, чанти, очила, сакоа, кошули, шешири, капути, јакни, фармерки… ова е само дел…

Велика Британија ја напушта Европската Унија

Веднаш по убедлицата победа на изборите во Велика Британија, Борис Џонсон изјави дека Велика Британија ке…

ВМРО-ДПМНЕ:ЗAKOНОТ ЗА ЈАЗИЦИTE БЕШЕ ДОНЕСЕН НА ШВEРЦЕPCKИ НАЧИН

Според пopтпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски, Венецијанската koмисија во своето мислење посочила дека Зakонот за употребата…

Потпишан договор за набавка на хеликоптери

Влaдата го потпиша договорот за хеликоптерско спасувaње. Од Илинденска ни потврдија дека ставиле параф со фирмата…

Дигитализација: Турција се подготвува за криптовалута

Турција како една од помоќните светски економии е на добар пад да воведе и криптовалута пишува…